Düzce’nin en prestijli ve modern tasarımı ile yapımına devam edilen Kasın Aktaş Ortaokulunun inşaatında hummalı çalışma sürüyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve proje paydaşları, merkezde kalan okulları şehir dışına taşına taşıyarak ikili eğitimi sonlandırmaya kararlı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, il genelindeki eğitimin ikili sistemden kurtulması için önemli adımlar atıyor. Merkezde kalan okulların şehir dışına taşınarak fiziki koşullarının iyileştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Başkan Özlü; “Okullarımızdaki fiziki şartların olgunlaştırılması, geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi ve nitelikli eğitim alması için ikili eğitim sistemini ortadan kaldırmak zorundayız.

Bu çerçevede hayırseverlere yaptığımız çağrı noktasında iş insanı Kasım Aktaş ile birlikte Aziziye Mahallesinde Kasım Aktaş ortaokulunu inşa etmeye başladık. Böylelikle çocuklarımız modern, her türlü teknik alt yapısı olan, teknolojik olarak donanımlı okulda eğitim görecekler. Diğer okullarımızı da bu sistem ile yenilemek için projeler hazırlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

EĞİTİM KAMPÜSÜ OLACAK

18 dönüm üzerinde 2 blok halinde inşa edilen Düzce’nin en prestijli ortaokulu olacak olan Kasım Aktaş Ortaokulunun 48 dersliğinin her biri 54 metrekare olacak ve dış cephesi tamamen son teknoloji cam sistemleri ile donatılacak.  Her katında kantin bulunacak  okulun girişinde konferans salonu, yanına ise spor salonu inşa edilerek öğrencilerin nitelikli eğitim alması sağlanacak.

48 Derslikli okulun 24 dersliğini iş insanı Kasım Aktaş yaparken 24 dersliğin yapımını ise Milli Eğitim Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Düzce Belediyesi üstleniyor. Okulun yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.

okul yeni döneme yetişecek

eğitim alanı

faruk özlü eğitim

faruk özlü inşaat